Продължава разследването на случая с мистериозния самолет нарушител. Основната версия е

...
Продължава разследването на случая с мистериозния самолет нарушител. Основната версия е
Коментари Харесай

Изплуваха крайно смущаващи неща около самолета, нарушил въздушното ни пространство


Продължава следствието на случая с мистериозния аероплан извършител. Основната версия е нелегално завземане на аероплан в чужбина и надзор над него, като се прелетели до Търговище. При огледа не са открити опиати и оръжие. Няма документи, даващи информация за полета и пътуващите. Взети са фактологични данни, които следва да се изследват.

Летището в Буховци не се употребява от 1993 година и пистата ме не е поддържана.

Нищо не приказва, че самолетът е оставен под паника. Основните колесници са били застопорени, а чохълът е бил закрепен напълно умерено от напусналите го хора. Освен това - над кабината е била сложена камера с 360-градусов преглед, позволяваща да се следи всичко както по време на полет, по този начин и при кацане.

До този миг прокуратурата няма информация за причинителите.

" Веднага бяха подхванати дейности по оглед на самолета като преди този момент беше осъществена инспекция за взривни субстанции, опиати, само че такива не бяха открити. Самолетът е зарязан, нямаме данни на този стадий за причинителите на това действие, ще се правят дейности в тенденция разкриването им. При огледа са конфискувани биологични материали, дактилоскопски следи, ще бъдат назначени експертизи, ще потърсим интернационално съдействие с страните, през които е прелетял, каква информация имат по този случай и ще бъде преценено какво може да бъде употребено като доказателства ", сподели Диляна Стоянова, областен прокурор на Търговище.

Хората в региона разясняват пред Българска национална телевизия, че защото летището не е употребявано от толкоз години, не е имало безусловно никакво осветяване. Нощно време даже локален гражданин може да се заблуди, а какво остава за аероплан, който е трябвало да кацне в такива условия. Едно от догатките е, че кацащият аероплан е имал помагачи, които са осветявали трасето. Друго съмнение е, че са употребявали специфична техника, която им е разрешавала нощно кацане. Мястото на кацането не е определено инцидентно, тъй като тъкмо тук се намира черен път, по който се минава през село Буховци и продължава към ремонтиращия се път към Шумен, който е затворен, само че все пак е пристъпен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР